Jelenleg hat különböző ízesítésű tésztát lehet kapni nálunk.
Stuzzicarelli al "Barolo", durumliszből készült kézműves tésztakülönlegesség, melyet a Piemontból származó, nehéz, testes vörösborral ízesítettek. Elsősorban nehezebb vad, vagy marha húsos ragukhoz ajánlanám, de önálló ételként s különleges élményt nyújt. Főzési idő 4-6 perc.
Stuzzicarelli alle castagne: durumlisztből készült, gesztenyével ízesített kézműves tésztakülönlegesség. Gesztenye ízesítése miatt, pikánsabb vad, vagy szárnyas szószokhoz ajánlanám, esetleg egy kék sajtos, diós vagy gesztenyés szósszal is remek ízhatást lehet elérni. Főzési idő 4-7 perc.
Stuzzicarelli al funghi porcini, durumlisztből készült vargányával ízesített tésztakülönlegesség. Zöldséges és húsos ragukhoz egyaránt ajánlom, egy egyszerű tejszínes-gorgonzolás-diós szósszal is kiváló. Főzési idő 4-6 perc.
Laganelle al Limone: citrommal ízesített durumliszből készült kézműves tésztakülönlegesség. Sokat gondolkoztam, hogy milyen szószt, mártást lehet elképzelni egy ilyen különleges ízesítéshez, mint a citrom, majd rájöttem, hogy kézenfekvő a dolog. A hal, vagy bármilyen tengeri herkentyű. Minden halas, tengeri herkentyűs ételhez illik a citrom, és egy citromos ízesítésű tészta méginkább kiemeli a pikáns ízeket. Főzési idő 3-5 perc.
Stuzzicarelli al pepperoncino: Pepperónival ízesített durum, tésztakülönlegesség. Ez az ízesítés bármihez ajánlható, akár magában, egy kevés olíva olajjal, de ha még egy kevés bazsalikomot és fokhagymát is keverünk az olíva olajba, már a mennyekbe érezhetjük magunkat :) A tészta pikáns, csípős ízesítése miatt, az egyszerű bazsalikomos paradicsomos ételt is különlegessé teszi. Főzési idő 4-6 perc.
Stuzzicarelli al nero di seppia: Tintahalas ízesítésű, durumlisztből készült fekete színű tésztakülönlegesség. A tészta erőteljes halas íze miatt, nem ajánlanám, hogy túl nehéz, jellegzetes ízű szósz tálaljunk hozzá. Talán egy citromos, fokhagymás, tejszínes mártás, egy pár nagyszemű piros kaviárral megbolondítva, megszórva friss bazsalikom levéllel, nemcsak az ízével, hanem látványával is elkápráztató. Főzési idő 4-6 perc.
2009. április 28., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése