2009. április 28., kedd

De Cecco durum tészták

Pappardelle: Nagyon hosszú, szalagszerű durumlisztből készült tésztakülönlegesség, a Pappardelle. Elsősorban sűrű szószokhoz ajánlott. A tradíció szerint a pappardelle Olaszország középső és északi részéből, pontosabban Toscanából származik, ahol ma is rengeteg receptben szerepel. Az olaszok elsősorban nyúlból készült sűrű szószhoz "találták ki" azt a tésztaformát, de biztosra veszem, hogy bármely ínyenc elégedett lenne ebből a tésztából készült ételkülönlegességgel. Főzési idő 7 perc.

Conchiglioni rigati: Hatalmas, kagyló formájú durumlisztből készült tésztakülönlegesség. Ezt a nagy méretű tésztát nagyon bőséges mártással célszerű tálalni, mert a kagyló belsejében nagy mennyiségű szósz megbújhat. A tengeri kagylóra hasonlító tészta a világon az egyik legnépszerűbb tésztaféle.
Igazi mesterműnek számít a rovátkolt külső felülete miatt. Főzési idő 13 perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése