2009. április 28., kedd

De Cecco tojásos tészták

Jelenleg forgalmazott tésztakülönlegességek:

Pappardelle all'uovo : Nagyon hosszú, szalagszerű durumlisztből, tojással készült tésztakülönlegesség, a Pappardelle. Elsősorban sűrű szószokhoz ajánlott. A tradíció szerint a pappardelle Olaszország középső és északi részéből, pontosabban Toscanából származik, ahol ma is rengeteg receptben szerepel. Az olaszok elsősorban nyúlból készült sűrű szószhoz "találták ki" azt a tésztaformát, de biztosra veszem, hogy bármely ínyenc elégedett lenne ebből a tésztából készült ételkülönlegességgel. Főzési idő 5 perc.

Tagliolini all'uovo: Nagyon keskeny, szalagszerű, durumlisztből, tojással készült tésztakülönlegesség. Könnyebb, "vékonyabb" szószokhoz ajánlott, esetleg levesbe. Főzési idő 2 perc.


Lasagne all'uovo: Széles, négyszögletes, durumlisztből, tojással készült tésztalapok. A spagetti után talán a legismertebb tésztaféleség. A lasagne tészta porózus felülete miatt különösen alkalmas rakott ételek elkészítéséhez. Az eredeti recept Emilia Romagna térségéből származik.

A lasagne spenotos változatás is forgalmazzuk, mely még különlegesebbé teszi az ételt. Különösen kedvelt kizárólag zöldségekből készült lasagne elkészítéséhez a Lasagne all'uovo con spinaci.
A Lasagne főzési ideje általában egy kicsit hosszabb, mint a normál tésztáké, de igazából nem is beszélhetünk főzési időről, mert a lasagne tésztáját nem kell előfőzni, hanem rögtön rétegezzük, a tölteléket és a tésztát, a sütőben 24 perc alatt elkészül.

Hamarosan a recepteket is teszek fel, melyek remélem még jobban meghozzák a kedvet a kísérletezéshez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése