


Lasagne all'uovo: Széles, négyszögletes, durumlisztből, tojással készült tésztalapok. A spagetti után talán a legismertebb tésztaféleség. A lasagne tészta porózus felülete miatt különösen alkalmas rakott ételek elkészítéséhez. Az eredeti recept Emilia Romagna térségéből származik.

A lasagne spenotos változatás is forgalmazzuk, mely még különlegesebbé teszi az ételt. Különösen kedvelt kizárólag zöldségekből készült lasagne elkészítéséhez a Lasagne all'uovo con spinaci.
A Lasagne főzési ideje általában egy kicsit hosszabb, mint a normál tésztáké, de igazából nem is beszélhetünk főzési időről, mert a lasagne tésztáját nem kell előfőzni, hanem rögtön rétegezzük, a tölteléket és a tésztát, a sütőben 24 perc alatt elkészül.
Hamarosan a recepteket is teszek fel, melyek remélem még jobban meghozzák a kedvet a kísérletezéshez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése