2009. április 28., kedd

De Cecco Gnocchi


Az olasz konyha burgonyás specialitása, ezért nem nagyon illik a tésztafélé közé, mégis ide sorolható.
A gnocchi története Piemontból indult, itt készítettek először kifejezetten lisztes burgonyából, lisztből és sóból.
A gnocchit északon különböző fűszerekkel, vajjal és sajttal készítik, míg az ország közepén a pesto a megszokott mártás hozzá, viszont a déli tájakon már a paradicsomszósz a nyerő.
Házilag elkészíteni nem túl bonyolult feladat, egy dolog ami elronthatja az ételt és ezáltal a szakácsnő kedvét, mégpedig a burgonya minősége. Én többször próbálkoztam már, kisebb-nagyobb sikerrel, de végül mindig maradtam a boltban kapható kész gnocchinál :)
A gnocchihoz mindenféle mártás illik, legyen az akár paradicsomost, tejszínes, vagy egyszerűen csak parmezán egy kevés olíva olajjal és fokhagymával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése