2009. április 28., kedd

De Cecco különleges tészták

Penne rigate Integrali: Teljes kiőrlésű durumlisztből készült tésztakülönlegesség. A penne tésztát a nápolyi konyhaművészek alkották meg. Ez az egyik legnépszerűbb tésztaféleség. A nevét a régi időkben használt íróeszközök vágott hegyéről nevezték el. A penne szó tollhegyet jelent. A rigate kifejezés jelöli a tészta hornyolt küldő felületét, melyet mintha csak azért tervezték volna, hogy a mártást minél jobban felszívja. A penne tökéletes párosítás sűrűbb és könnyebb mártásokhoz is.
A másik szintén penne tészta a Penne Rigate Specialita Tricolore. Az olasz konyha egyik jellegzetes specialitása a három színű tészta. A még nyers tésztába színezékként jelen esetben spenótot, illetve paradicsomot használnak. Ez a tészta is "rigate" azaz rovátkolt, hornyolt felületű, így több értékes szősz tud magába szívni, mert a hornyolás miatt nagyobb lesz a tészta felülete.
A Penne rigate Integrali főzési ideje 12 perc.
A Penne Rigate Specialita Tricolore főzési ideje 13 perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése