2009. április 28., kedd

De Cecco tészták


Az 1887 óta működő olasz De Cecco cég tésztáit forgalmazzuk. A társaság csak a legjobb durum búzából készíti termékeit. A gondos válogatás és tisztítás után a búzát saját malmukban őrlik.
Az eljárás során, melyet igazából csak saját tulajdonú malomban kivitelezhető, a búzaszemeket minden külső rétegtől megtisztítják, egészen addig, míg csak a belső legnemesebb része, a csírája marad. Ebből búzakását készítenek, melyet friss forrásvízzel összedagasztják.
A dagasztás során az akkor már tészta fényessé, megmunkálhatóvá válik. Ezek után kapják meg a tészták a különböző formájukat.
A formázás után következik a szárítás, amely hosszú időt vesz igénybe. Régen hagyományosan a napon szárították a tésztákat, de ma már a különböző egészségügyi előírások miatt ez kivitelezhetetlen, de a modern technika már sok mindent tud helyettesíteni, és hasonló éredményt érnek el mintha napon száradt volna a tészta. Egy azonban nagyon fontos, és itt is nagyon fontos, "a jó munkához idő kell"! Nem szabad a szárítási folyamatot siettetni, a cél elérése érdekében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése