2009. április 26., vasárnap

Fűszerkeverékek


A bolt nemzetköziségét erősíti, hogy néhány indiai ételekhez elengedhetetlen fűszerkeveréket is becsempésztem a választékba.
Az egyik ilyen jellegzetes fűszerkeverék a GARAM MASALA. A Garam Masala tartalmaz koriandert, fahéjat, gyömbért, római köményt és kardamom-ot.
A másik a klasszikus MADRAS CURRY, mely tartalmaz koriandert, római köményt, gyömbért, édesköményt, szegfűszeget, kurkumát, görögszénát, chillit és babérlevelet.
A harmadik a THAI GREEN CURRY, mely alkotóelemei a citromfű, a koriander, a bazsalikom, a lime levél, a fokhagyma, bors és a chilli.
A fűszerkeverékek alapját képező fűszerek beszerzése is folyamatosan történik, azért, hogy bárki saját ízlése szerint állíthassa össze a fenti keverékeket. Bár ezek alap közízlést szolgáló keverékek, de biztosan akad olyan, aki a Madras Curry-t egy kicsivel több szegfűszeggel, vagy éppen kevesebb szegfűszeggel szereti.
Mindamellett, hogy saját ízlés szerint lehet majd a fűszereket adagolni, izgalmassá és változatossá is lehet tenni az ételeket egy-egy hozzávaló mennyiségének növelésével, vagy csökkentésével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése