2009. április 28., kedd
Rustichella d'Abruzzo
A Rustichella d'Abruzzo első tésztáját nyolcvan évvel ezelőtt készítette, a Vestine hegység mélyén. Tradicionális házi készítésű tésztáik világszerte közkedveltek.
A titkuk a kiváló minőségű alapanyag és a tésztakészítés aprólékos munkafázisai.
Csak a legkiválóbb minőségű durumlisztből készítik a tésztákat, melyet kristálytiszta forrásvízzel kevernek, és az így kapott alapanyagot ízesítik, formázzák.
A tészta szárítására is nagy gondot fordítanak. Alacsony hőfokon minimum 40, de leginkább 60 órát fordítanak a tészta szárítására. Azt vallják, hogy a tészta szárítása azért fontos, mert a szárítás járul hozzá a megfelelő tápérték kialakításához, és később a főzésnél, a szárítás minősége határozza meg, hogy milyen csodálatos illat és ízanyag jön vissza, a kész ételben.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése